f @

Probiotika

Živá a aktivní probiotická kultura, pomáhající příznivě ovlivnit zdraví konzumenta zlepšením rovnováhy jeho střevní mikroflóry. Jsou to silné mikroorganismy, které pomáhají udržovat trávicí trakt zdravý. Existuje silný vztah mezi zdravím střev a absorpcí základních živin z jídla, které jíme. Tyto mikroorganismy navíc pomáhají posilovat imunitní systém a bojovat proti růstu

škodlivých bakterií. Denní dávka 1 láhve MAGUKOMBUCHY obsahuje 2 miliardy živých probiotik.

Studie na toto téma:

https://academic.oup.com/ajcn/article/73/2/361s/4737561

Živé enzymy

sou molekulární aktivní látky (bílkoviny), které aktivují, urychlují a vyvolávají chemické procesy látkové výměny, bez nichž by tyto procesy samy o sobě nemohly účinkovat. Enzymy pomáhají tělu rozložit větší složité molekuly na menší molekuly, jako je glukóza, aby je tělo mohlo použít jako palivo. Každá buňka v těle obsahuje DNA. Pokaždé, když se buňka rozdělí, musí být tato DNA zkopírována. Enzymy pomáhají v tomto procesu odvíjením spirály DNA a kopírováním informací. Enzymy kombuchy podporují zatížený trávicí trakt a účastní se přitom štěpení výživových látek.

Studie na toto téma:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319704.php

 

Kvasinky:

Kvasinky rodu Pichia hojně zastoupené v kombuche, působí velmi blahodárně na orgány střevního traktu a jejich aktivitou se při látkové výměně stabilizuje střevní flóra. Zabraňují také bujnému kvašení, které způsobují škodlivé mikroorganismy. Kvasinky udržují trávicí systém zdravý a v rovnováze. Správné množství v těle pomáhá imunitnímu systému vykonávat svou práci. Kvasinky jsou součástí zdravého mixu bakterií ve střevě. Pomáhají absorbovat vitaminy a minerály z jídla a dokonce i bojovat s nemocemi.

https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-yeast-and-your-body

 

Ethyphenoly:

Antioxidanty zabraňující vytváření karcinogenů v žaludku

https://is.cuni.cz/webapps/zzp/detail/183363/

 

Elektrolyty:

Regulují nervovou a svalovou funkci, hydratují tělo, vyrovnávají krevní kyselost a tlak a pomáhají obnovit poškozené tkáně.

Svaly a neurony jsou někdy označovány jako „elektrické tkáně“ těla. Spoléhají se na pohyb elektrolytů tekutinou uvnitř, venku nebo mezi buňkami.

Studie na toto téma:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/153188.php

 

Polyphenoly:

Látky se silnými antioxidačními vlastnostmi, pomáhající chránit buňky a tkáňové struktury, zrychlující přirozené procesy regenerace, působí protirakovinotvorně

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/

 

Flavonoidy:

Flavonoidy jsou důležitou součástí antioxidačního systému, zabraňují peroxidaci lipidů, likvidují volné kyslíkové radikály, mohou vázat a inaktivovat některé prooxidační kovové ionty jako je železo či měď. Také neutralizují volné radikály v těle a působí protirakovinotvorbně.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/

 

Catechiny:

Velice silné antioxidanty a skoro anti-vše zastoupené zejména v zeleném čaji. Jsou protizánětlivé, protiplísňové, antialergické, protirakovinné, antivirové, antimikrobiální a antidiareální, kardioprotektivní, neuroprotektivní,  antidiabetické, anti-aterogenní, také prospěšné játrům a zdraví krevních cév. Jsou prospěšné pro téměŕ každý orgán v těle.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27941682

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12587987

 

Alkohol:

Obvyklé množství 0,5 % alkoholu v kombuche je stejné jako například v jablečném moštu. Pokud se alkohol užívá v tak malých dávkách, má příznivé, pozitivní účinky na organismus. Kombucha je vynikající náhradou za nápoje s vyšším obsahem alkoholu, jako je například šumivé víno nebo pivo.

https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-drinks/drinks-to-consume-in-moderation/alcohol-full-story/

 

Kyselina glukoronová:

Krom přirozeného čistění a posílení imunity je prokázanou profylaxí proti rakovině a dalším degenerativním chorobám. Zároveň působí jako látka napomáhající odstranit jedy z organismu. Pomáhá proto také mimo jiné tělu zbavit se nikotinových zplodin z kouření. Tato kyselina může být přeměněna na glukosamin a chondroitin-sulfát, které jsou spojovány s kolagenem a také tekutinou, která působí jako mazivo v kloubech.

Studie na toto téma:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996900000673

https://www.hindawi.com/journals/jchem/2015/591869/

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/19476337.2017.1410499#

 

Kyselina glukonová:

Jedním z hlavních produktů fermentačního procesu je kyselina glukonová. Tato kyselina v kooperaci s kyselinou máselnou posiluje střevní stěny během kvasinkových infekcí, čímž chrání trávicí systém. Je účinná proti některým kvasinkovým infekcím.

https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/gluconic-acid

 

Kyselina glukarová:

Tato kyselina zvyšuje účinky detoxikace jater. To je díky tomu, že blokuje enzym beta-glukuronidáza. Díky tomu zlepšuje vylučování toxinů a brání jejich reabsorpci v játrech a střevech. Udržuje toxiny vázané uvnitř glukuronidu, který je pak odstraněn z těla. Toxiny jsou ve své volné formě nejvíce škodlivé, a proto chcete, aby byly vázány (propojeny) a uvolněny z těla.V současné době probíhá výzkum využití kyseliny glukarové k prevenci rakoviny prsu, tlustého střeva a prostaty.

https://blog.bulletproof.com/calcium-d-glucarate/

 

Kyselina octová:

Bakterie kyseliny octové v kombuche přeměňují fruktózu (cukr) na kyselinu octovou. Dle vědeckých výzkumů může kyselina octová pomoci snížit hladinu celkového cholesterolu. Tyto účinky mohou pomoci snížit riziko onemocnění srdce. Byly provedeny studie vlivu kyseliny octové na zvýšení krevního cukru po požití sladkého jídla a prokázalo se, že testující, kteří popíjeli směs kyseliny octové měli až o 50% nižší hladinu cukru.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/

 

Kyselina usnová:

Má antibiotický efekt a protizánětlivé vlastnosti. Má antimykotický efekt – během krátkodobé léčby kyselinou usnovou vykazovalo 65 pacientů s Tineapedisem významné zlepšení jejich klinických stavů.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5739313/

 

Esenciální aminokyseliny:

Nutné pro správné fungování nervového, hormonálního a imunitního systému. Stimulují růst svalové hmoty a urychlují regeneraci organizmu. Pomáhají při depresích, chronických bolestech, oparech, sportu i při hubnutí. Tělo si je nedokáže vytvořit samo.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5628494/ 

 

Vitaminy B2, B3, B6, B12

Afty, ekzémy, padání vlasů, únava, špatná nálada, za tím vším se může skrývat nedostatek vitaminu B. Vitaminy B mají klíčový podíl na energetickém metabolismu organismu. Jejich suplementace prostřednictvím MAGU tak pomáhá zvyšovat energii v těle,  zároveň krom jiného podporují mozkovou funkci. Vitaminy B jsou důležité zvláště pro ty, jež pravidelně sportují  a jejich tělo je tak vystaveno vyšší fyzické zátěži.

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/listing_of_vitamins

 

Vitamin C

Nejznámější, nejoblíbenější a terapeuticky nejužívanější vitamín. Jedná se o ve vodě rozpustný antioxidant, tedy látku, která chrání naše tělo před nebezpečnými volnými radikály. Mezi hlavní funkce vitaminu C v organismu patří regenerace tkání a podíl na syntéze kolagenu a karnitinu, podpora imunitních reakcí organismu, role klíčového antioxidantu, který neutralizuje volné kyslíkové radikály, podílí se na syntéze některých hormonů a umožňuje ve střevě resorpci železa z potravy.

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/listing_of_vitamins