f @

Antioxidační účinky kombuchy lze přičíst zejména obsahu katechinů a polyfenolů. Fermentační proces zvyšuje aktivitu ukládání volných radikálů v kombuche a ta má díky tomu výrazně vyšší antioxidační schopnosti než nefermentovaný čaj. Krom  antioxidantů obsahuje MAGU KOMBUCHA navíc významné množství kyseliny glukuronové, která je taktéž známá svými detoxifikačními účinky. V těle na sebe navazuje jedy jako farmaceutika a látky ze znečištěného ovzduší. Ty přeměňuje na rozpustné látky, které následně z těla vyloučíme.  Kombucha obsahuje navíc určité množství kyseliny glukarové. Ta zvyšuje účinky při procesu detoxikace jater. Kyselina jablečná, další produkt fermentace, je podobná kyselině glukuronové. I ona pomáhá při detoxikaci jater díky tomu, že se váže na toxické kovy a odstraňuje toxiny z těla. Užívání našeho produktu rovněž napomáhá tkáním neabsorbovat průmyslové toxiny z ovzduší. Svojí roli při detoxikaci  hrají i obsažená probiotika, která se zasluhují o obnovu střevní mikroflóry, a nepřímo tak působí jakožto detoxikační agent organismu.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788564/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.6245/full

https://link.springer.com/article/10.3839/jksabc.2010.063