f @

MAGU

extRAWordinary living food

 

MAGU® vzniklo se záměrem vytvořit – na základě přírodních procesů a mikrobiologické kultivace – živou superpotravinu. Ta by se měla stát komplexní, raw alternativou k probiotickým pilulkám a jiným doplňkům stravy.

     

   Pokud jste si v uplynulém roce či dvou nedávali detox od sociálních médií, s určitou pravděpodobností jste už slyšeli zmínku o probiotiky napěchovaném, fermentovaném, živém nápoji zvaném kombucha.

   Tradiční nápoj kombucha – pěstěný, fermentovaný a uzrávaný na základě více jak 2000 let starých postupů – v našich očích vždy představoval vše, čím by skutečná potravina měla být – raw, nefalšovaná, vytvářená přírodou a jejími živly. Psal se rok 2016 a my jsme se začali zabývat mikrobiologickou kultivací těchto takzvaných kombucha kultur, které jsou základem pro přípravu nápoje z kombuchy. 

    Po vzoru amerických pěstitelů kombuchy jsme se pustili do více jak 2 roky trvajícího bádání. Výsledkem našeho snažení bylo nejen vyšlechtění počátečních kultur, ale i nastavení kultivačních a pěstitelských procesů výroby. Ty ve spojení s více jak 5 týdenní fermentací nápoje společně s jeho ochucování pomocí přidávání za studena lisovaných ovocných šťav, či adaptogenních hub jsou základem našich živých produktů.

    Po bezmála dvou letech výzkumu jsme v roce 2018 uvedli na trh produkty, které svými vlastnostmi stojí na pomezí potravinářského a farmaceutického průmyslu. Věříme, že spojením přirodních procesů s moderní vědou, představujeme produkty s nejen výjimečnou chutí, ale i pozitivním efektem na lidské zdraví. Produkty, jejichž užívání povede nejen ke zdravějšímu, ale i šťastnějšímu a vyváženějšímu životu každého z jejich budoucích konzumentů a budou tak přínosem pro celou naší společnost.