f @

Časté dotazy

Aneb vše, co potřebuješ vědět o kombuche

Antioxidační účinky kombuchy lze přičíst zejména obsahu katechinů a polyfenolů. Fermentační proces zvyšuje aktivitu ukládání volných radikálů v kombuche a ta má díky tomu výrazně vyšší antioxidační schopnosti než nefermentovaný čaj. Krom  antioxidantů obsahuje MAGU KOMBUCHA navíc významné množství kyseliny glukuronové, která je taktéž známá svými detoxifikačními účinky. V těle na sebe navazuje jedy jako farmaceutika a látky ze znečištěného ovzduší. Ty přeměňuje na rozpustné látky, které následně z těla vyloučíme.  Kombucha obsahuje navíc určité množství kyseliny glukarové. Ta zvyšuje účinky při procesu detoxikace jater. Kyselina jablečná, další produkt fermentace, je podobná kyselině glukuronové. I ona pomáhá při detoxikaci jater díky tomu, že se váže na toxické kovy a odstraňuje toxiny z těla. Užívání našeho produktu rovněž napomáhá tkáním neabsorbovat průmyslové toxiny z ovzduší. Svojí roli při detoxikaci  hrají i obsažená probiotika, která se zasluhují o obnovu střevní mikroflóry, a nepřímo tak působí jakožto detoxikační agent organismu.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788564/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.6245/full

https://link.springer.com/article/10.3839/jksabc.2010.063

 

Přítomnost organických kyselin, zejména kyseliny octové, bílkovin a katechinů v nápoji, přispívá k její antimikrobiální aktivitě.  Studie americké Cornell university prokázala, že složení kombuchy působí antimikrobiálně a protizánětlivě a to zejména proti patogeny tvořeným zánětům.

Studie na téma  antimikrobiálních a protizánětlivých účinků tradiční kombuchy:

https://www.happyherbalist.com/cornell-university-food-study-on-kombucha/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10888589

 

Studie na krysách ukazují, že kombucha markantně zvyšuje zastoupení dobrého HDL cholesterolu oproti špatnému LDL cholesterolu během 30 dní užívání. Ještě důležitější je, že více jak 25 dnů fermentovaný čaj (zejména zelený čaj) obsažený v kombuše chrání částice LDL cholesterolu před oxidací, o níž se ví, že přispívá ke vzniku srdečních chorob.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22591682

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25856715

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10580172

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18641205

Tradiční kombucha pomáhá uvolňovat železo. To následně zvyšuje hladinu krevního hemoglobinu a zlepšuje distribuci kyslíku v tkáních. Rovněž zvyšuje schopnost těla absorbovat další, z rostlinné stravy uvolňované, železo. Svojí roli v energetických procesech navíc hrají i jiné látky obsažené v kombuche, včetně využívaných adaptogenů. Hlavním zdrojem energie v kombuche hledejme ale v jejím bakteriálním složení. Myšlenka vytvořit z mikroorganismů zdroj energie není nová. Zřejmě první kdo se o to pokusil, byl britský botanik Michael C. Potter. Roku 1911 zavedl elektrody do kultury kvasinek a skutečně se mu podařilo naměřit elektrické napětí. Při našich četných experimentech a probíhajícím výzkumu založeném z velké části na mikrobiologickémdata miningu jsme v naší laboratoři dosáhli výsledného množství těchto živých, výživovými složkami poháněchěných bakterií a kvasinek v MAGU KOMBUCHE rovné  cirka 40 milionum na jeden mm krychlový. Řešeno laicky a rámcově mimo vědecký jargon, nás produkt je díky svému způsobu mikrobiologického šlechtění, a dlouho trvajícímu procesu fermentace zdrojem přírodní, živé energie exponenciálně vyšší nežli je tomu u typově podobných produktů či energetických drinků. Ty navíc fungují na bázi stimulace organismu skrze chemické procesy. MAGU  oproti tomu dodává organismu energii v elemetární, živé podobě.

 

Oxidační stres potlačuje imunitní systém, ale MAGU díky svému komplexnímu složení imunitu podporuje. Hlavní složkou podporující imunitu jsou antioxidanty, které bojují proti volným radikálům v těle. V podstatě zabraňují nebo zpomalují poškození buněk. A mezi těmito antioxidanty jsou vitamíny B1, B6 a B12 vedoucí ke zlepšení imunitního systému. Svojí roli hraje i kyselina glukuronová, která působí detoxikačně na celý organismus. Málokdo ale tuší, že naším největším imunitním orgánem jsou střeva, kde sídlí významné množství buněk imunitního systém a že poruchy imunity se přitom až v 90 % pojí se stavem střev. Námi vyšlechtěný komplex lehce vstřebatelných probiotik obsažený v MAGU KOMBUCHE  působí jako podpůrný prostředek pro obnovu bakteriální mikroflory, a zasádně tak ovlivňuje činnost celkového imunitního systému.

Studie na toto téma

http://www.ifrj.upm.edu.my/24%20(02)%202017/(10).pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24192111

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4006993/

 

Anti-aging vlastnosti kombuchy lze přičíst zejména obsaženým antioxidantům v čele s kyselinou glukoronovou.

Experimentální studie zabývající se obecným složením kombuchy a jejími implikacemi jakožto anti-aging prostředku zde:

http://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTOTAL-HLJS200902003.htm

 

MAGU KOMBUCHA je plná enzymů, organických kyselin a probiotických kultur, které regulují střevní flóru a pomáhají udržovat zdravou rovnováhu bakterií ve střevě. Složení kombuchy napomáhá při trávení, zácpě a pozitivně působí proti dalším trávicím problémům.

V našem produktu naleznete velké množství probiotik (více jak 2 miliardy Bacilus coagulans a S. Boullardi na láhev). Tyto mikroorganismy mohou pomoci vyvážit střevní mikroflóru, zlepšit trávení, bojovat proti škodlivým bakteriím a podporovat zdraví střev. Bakterie a kvasinky používané při fermentačním procesu pomáhají rozmnožování prospěšných mikroorganicmů ve střevech. V mometně, kdy je lidský organismus vystaven špatnému životnímu prostředí, dochází v  zažívacím traktu často k určitým negativním změnám, které mají neblahý vliv na lidské zdraví. Kombucha pomáhá tyto změny zvrátit a udržovat střeva ve formě. Poskytuje tak úlevu od poruch včetně chronické zácpy či průjmu

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24192111

 

Kombucha se ukázala jako účinný prostředek pro léčbu žaludečních vředů. Vědci věří, že fermentovaný čaj chrání slizovou vrstvu žaludeční stěny i její antioxidační schopnosti i stěnu samotnou.  Kombucha taktéž snižuje sekreci žaludečních kyselin, kterou mohou poškodit sliznici žaludku.

https://www.researchgate.net/profile/Jean-Pierre_de_Vera/publication/235722349_Kombucha_microbiome_as_a_probiotic_A_view_from_the_perspective_of_post-genomics_and_synthetic_ecology/links/02bfe512e1c6816baf000000/Kombucha-microbiome-as-a-probiotic-A-view-from-the-perspective-of-post-genomics-and-synthetic-ecology.pdf?origin=publication_detail

Existuje  velké množství studií, které ukazují, že probiotika osbažená v MAGU KOMBUCHE pomáhají podporovat metabolismus prostřednictvím zvyšování hladiny střevních bakterií nezbytných pro spalování tuku vyšší rychlostí a zabraňování jeho skladování.

MAGU napomáhá:

  • Zvýšit konverzi štítné žlázy – dobré střevní bakterie pomáhají přeměnovat neaktivní hormony  štítné žlázy na aktivní formu. To pomáhá zvýšit metabolismus.
  • Snižovat procento tělesného tuku – Nedávné studie ukazují, že probiotika pomáhají při metabolizaci žlučových kyselin, které rozkládají tuky.
  • Zvyšuje detoxifikaci. V momentě, kdy se v našem systému objevují toxiny, je stále těžší zhubnout. Podpora zdravé rovnováhy ve střevní flóře pomáhá vymýtit toxiny a začehnout náš metabolismus.

MAGU navíc obsahuje značné množství kyseliny octové (0,95g /100ml). Je klinicky dokázano, že denní příjem 750mg kyseliny octové zvyšuje pocit plnosti a pozitivně tak působí proti obezitě. Náš produkt obsahuje sice nepatrné množství cukru, potřebné k výživě enzymů obsažených v produktu, ovšem díky jeho vlivu na zrychlování metabolismu a snižování pocitu hladu napomáhá k hubnutí.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4761174/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687

 

Užívání kombuchy může napomáhat v boji proti úzkostem a depresím. kombinace obsažených antioxidantů, polyfenolů a prospěšných bakterií pozitivně ovlivňuje náladu a to zejména s ohledem na podporu tvorby takzvaného hormonu štěstí serotoninu.

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5641835/

 

Výzkumná studie ukázala, že kombucha pomáhá při obnově hladiny glutathionu, který má za úkol chránit organismus před oxidačním stresem. V Kombuche obsažené antioxidanty navíc odbourávají z jater škodlivé toxiny, které přijímáme mimo jiné stravou.

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788564/

 

Náš produkt může sloužit jako alternativní podpůrná kůra při léčbě poškození ledvin způsobené látkami znečišťujícími životní prostředí, může být prospěšný pacientům s ledvinovou nedostatečností, či dokonce vážnějšího selhání ledvin. Obecně vzato kombucha rovněž brání kalcifikaci v ledvinách a může bránit tvorbě ledvinových kamenů.

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788564/

Přírodně se vyskytující vitamíny, minerály a polyfenoly v MAGU KOMBUCHE podporují zdravou pokožku a minimalizují ucpané póry.

Kombucha přirozeně obsahuje mnoho organických kyselin, jako jsou kyseliny mléčné, jablečné, glukuronové a usnové, které mohou udržet pokožku živou a mladistvou. Tyto organické kyseliny pomáhají pevnosti a utáhnout póry, které mohou snížit vzhled vrásek a vyvážit přirozený kyselý plášť pokožky.

Vedlejším produktem působení kyseliny glukuronové v lidském organismu je glukosamin, který vede k tvorbě kolagenu. Ten je důležitou složkou zdravých nehtů a vlasů. Při dlouhodobějším užívání kombuchy je tak patrné zlepšení elasticity pokožky, snížení vrásek, akné a ekzémů. Zároveň je v kombuche obsažena naptrné procento kyselina nukleové, jež pomáhá při zdravé regeneraci buněk. To přispíva zářící pleti.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17716251

 

V dnešní době je ‘zázračných léků či přípravků na rakovinu’’plný internet, normální člověk je tak v tomto směru poněkud skeptický. Realitou však je, že kombucha disponuje nejen podpůrnými  účinky u mnoha onemocnění látkové výměny, ale díky svému synergickému složení je I cenným biologickým terapeutikem při rakovinovém onemocnění. Mnoho vědeckých ústavů se zabývalo touto problematikou a došlo k závěru, že skutečně koncentrace látek obsažených v kombuche napomáhá s léčbou rakoviny.

Zde si můžete přečíst úryvek akreditovaného výzkumu vedeného Národní univerzitou Chonbuk, Jeonju, Korea podporující tezi proti rakovinových účinků kombuchy:

Chemopreventivní účinky polyfenolů obsažených v kombuche byly prokázány na zvířecích modelech karcinomů plic, kůže, jícnu, tlustého střeva a mléčné žlázy. Epidemiologické studie naznačují, že kombucha může mít preventivní úlohu proti určitým lidským druhům rakoviny. Bylo prokázáno, že katechinové polyfenoly ve fermentovaném zeleném čaji zabraňují proliferaci kultivovaných savčích buněk, včetně karcinomu tlustého střeva, karcinomu plic, karcinomu prsu, melanomu a leukemických buněk. EGCG obsažené v Kombuche inhibuje růst lidských nádorových buněk, včetně buněk kolorektálního karcinomu Caco-2, buněk rakoviny prsu Hs578T, buněk rakoviny vaječníků a buněk WI38 transformovaných SV40. Fermentovaný extrakt černého čaje byl prokázán jako účinný při potlačení tumorigeneze v systémech zvířecích modelů, včetně kůže, plic, tlustého střeva, jícnu a mléčné žlázy. Dále byla prokázána, že další mikrobiologická látka kombuchy theaflavin-3-galátu je stejně účinná jako EGCG při inhibici růstu buněk karcinomu A431 u člověka.

Rakovinové metastázy se skládají z několika vzájemně závislých procesů, zahrnujících adhezi nádorových buněk, migraci rakovinných buněk a invazi rakovinných buněk. EGCG, EKG a TF (20 ug / ml) obsažené v kombuche silně potlačily invazi buněk HT1080 lidského fibrosarkomu do monovrstvy endoteliálních buněk / želatinové membrány lidské umbilikální žilní matrice a inhibovaly degradaci želatiny zprostředkovanou MMP-2 a -912. GCG také inhiboval aktivity MMP-2 a -9 (IC50 0,8-6 uM), stejně jako aktivaci pro-MMP-2 indukovanou konkanavalinem A v glioblastomových buňkách13. Yamakawa a spol. 14 poznamenali, že EGCG významně inhibuje invazi lidských endotelových buněk umbilikální žíly (HUVEC) v koncentraci 10 uM. Proto je zřejmé, že polyfenoly obsažené v kombuche mají anti-metastatický účinek na rakovinné buňky. Anti-metastatická aktivita KEAF pozorovaná u buněk A549, U2OS a 786-O v této studii může být způsobena přítomností polyfenolových sloučenin a sloučenin vzniklých během fermentace kombuchy.

Kombucha je starodávný nápoj konzumovaný po staletí po celém světě. Na základě osobních pozorování a osvědčení bylo prokázáno, že má protinádorové vlastnosti a dokázala to populační studie provedená v Rusku v roce 19511 Centrální onkologickou výzkumnou jednotkou a ruskou akademií věd v Moskvě. Studie poukazují na protinádorové vlastnosti kombucha čaje, což může být způsobeno inhibicí metastáz, což potvrzuje inhibiční účinek na MMP-2 a -9. Bylo zjištěno, že ethylacetátová frakce kombucha čaje obsahuje dimethyl-2- (2-hydroxy-2-methoxypropyliden) malonát a vitexin pomocí chromatografie na sloupci silikagelu. Několik malonizovaných flavonolových glykosidů bylo dříve popsáno u rostlin15-17 a prokázalo se, že mají silnou aktivitu zachytávání radikálů DPPH18.

Celou vědeckou studii na téma protirakovinných účinků kombuchy můžeš číst zde

http://www.academia.edu/28688799/Effect_of_solvent_fractions_of_kombucha_tea_on_viability_and_invasiveness_of_cancer_cells_Characterization_of_dimethyl_2-_2-hydroxy-2-methoxypropylidine_malonate_

Zde najdete další ze studií na toto téma:

http://www.academia.edu/19822298/Bioactivity_of_Lemon_Balm_Kombucha

 

Kombucha jako taková je zkoumána vědeckými ústavy po mnoho desítek let. Za tu dobu vzniklo několik desítek vědeckých studií ukazující na její zdraví prospěšně a antikarcinogenní účinky. MAGU KOMBUCHA vzhledem k její nepřímému molekulárnímu šlechtění, mikrobiologické kultivaci a obsahu mnohonásobného vyššího množství prospěšných mikroorganismů na 1 mm krychlový oproti tradiční kombuche, má s tradiční kombuchou mnoho společného, ale svým vědeckým pojetím a finálním složením se staví nad rámec tradičně vyráběné, či podomácku fermentované kombuchy.

Faktem je, že zhotovení studií je velice nákladnou záležitostí a často trvá roky. My jsme se i tak nicméně do něčeho takového již pustili a momentálně tak probíhá nad rámec našeho interního vývoje, vědeckou institucí zaštítěný mikrobiologický výzkum našeho produktu, jenž by měl v konečném měřítku potvrdit, to co nám již ukázal náš vlastní interní výzkum. Budeme vás průběžně informovat.

 

Load More