f @

Časté dotazy

Aneb vše, co potřebuješ vědět o kombuche

Zatímco se zdá, že tradiční kombucha je svým způsobem uměle vyvolaným trendem moderního životního stylu, ve skutečnosti se jedná o nápoj s více jak 2000 letou tradicí. První dohledatelné zmínky o kombuche lze najít před dvěma tisíciletími v Himalájích, kde byla využívána pro své léčebné a revitalizační účinky. Odsuď se tento bublavý, fermentovaný nápoj začal pomalu šířit Čínou a zbytkem Asie a poté částmi Evropy, předáván z generace na generaci jakožto tajemství věčného mládí a vitality.

Category: Zajímavosti

Ne, každá z našich verzí se neliší pouze variací použítých ovocí, ovocných šťav či domácích puree, ale i způsobem výroby – zejména délkou trvání a způsobem fermentace,  obsahem účinných látek, louhováním bylin a adaptogenů. To má zákonitě vliv na různorodost zdraví prospěšných vlastností. Takže, ač je chuť významným prvkem rozlišující našich 5 verzí kombuchy, není v našem vnímání tím primárním.

Category: Zajímavosti

Mohlo by být, pokud bychom nevyráběli naší limitovanou verzi způsobem jakým vyrábíme. V konečném měřítku jsme dostáli efektu , že malé množství živočišného uhlí obsaženého v naší limitované verzi pracuje na vyčištění a vyvážení zažívacího traktu GI od parazitujících bakterií, zatímco probiotika se zasadí o obnovu střevní mikroflóry dobrými bakteriemi.  Vzhledem mikrobiologicky boostovanému množství živých bakterií v našem produktu, a přesně stanovené úrovni černého uhlí je výsledkem produkt mikrobiologicky uzpůsobený pro řádnou detoxikaci těla při zachování jeho projímavých účinků.

Category: Zajímavosti

Během fermentačního procesu a dokonce i po plnění do lahví bakterie nadále vzkvétají a produkují vedlejší produkty fermentace. Ty se společně s džusovou vlákninou usazují na dně láhve a tvoří tak nepatrný sediment, který lze nicméně vnímat jako blahodárnou součást nápoje. Z toho důvodu by se měl nápoj před vypitím mírně protřepat.

 

Category: Zajímavosti

Ano, MAGU KOMBUCHA je veganským produktem.

 

Category: Zajímavosti

Jedním z důvodů je, že sklo je více ekologické nežli plast! Hlavním důvodem však je, že  oproti většině světových výrobců (vyjma těch amerických), kteří svůj produkt pasterizují ať už tou či onou formou, je MAGU KOMBUCHA produktem, který vzhledem ke své nízké aciditě, není možné přechovávat v plastovém obalu po dobu delší než pár dní. Sklo je tak logickým vyústěním. Ptáte se proč matnost skla? Jednoduše proto, že bakteriální a kvasinkové složky, které náš živý nápoj tvoří, jsou náchylné proti světlu. Matné sklo tento problém řeší.

Category: Zajímavosti

Ano, existuje možnost, že v dohledné době si budete moci koupit MAGU KOMBUCHU ve své oblíbené lékárně jakožto produkt alternativní medicíny . Naše MAGU členy budeme o tomto průběžně informovat! 

Category: Zajímavosti

Náš postup výroby je oproti jiným světovým firmám zabývající se výrobou nepasterované raw kombuchy ve skle unikátní v několika aspektech. Od nepřímého molekulárního šlechtění, mikrobiologické kultivace prostřednictvím vyživování počátečních bakteriálních a kvasinkových kultur prostřednictvím procesů nastavených na základě více jak rok probíhajícího mikrobiologického výzkumu s využitím statistických metod data miningu, přes dlouho trvající a za nízkých teplot probíhající řízenou fermentaci, mnohonásobně vyšší obsah blahodárných mikroorganismů na 1 mm krychlový,  zahrnutí adaptogenů do receptur, využití specializovaně upravených matných lahví, až po celkový B2C distribuční model závislý jen na online prodeji – MAGU vyznává inovaci!

 

Category: Zajímavosti

Důvodů, proč je náš produkt dostupný pouze prostřednictvím internetového prodeje je více. Ať už je to zajištění čerstvosti a vysoké kvality našeho produktu na úkor její kvantity (každou objednávku připravujeme zvlášť), tak i fakt, že potravinové řetězce často nejednají s dodavateli a nenakládají s produkty tak, jak by ve skutečnosti měli, což pro náš produkt představuje riziko, které nejsme svolni podstoupit.

Category: Zajímavosti

Load More