f @

Časté dotazy

Aneb vše, co potřebuješ vědět o kombuche

Zdraví prospěšná, raw alternativa k synteticky vyráběným probiotickým doplňkům stravy. 

MAGU KOMBUCHA je živý, přes 30 dní fermentovaný, raw nápoj, charakteristický nejen svojí říznou chutí, ale i vysokým obsahem živých probiotik, antioxidantů, vitamínů, organických kyselin a bioktivních látek. 

MAGU je chemicky ani tepelně neošetřovaným produktem přírody, vznikající kvašením zelených čajů za pomocí symbiotického komplexu bakterií a kvasinek. Dochucování nápoje probíhá za pomocí přidávání za studena lisovaných ovocných raw štáv, fermentací ovocných purée, bylin a louhovaním adaptogenních hub.

Nekonzervovaná, přírodně bublavá, 100% přírodní bez přidaných barviv a sladidel.

 

   

MAGU je určena pro každého, kdo hledá celkovou detoxikaci a revitalizaci organismu na pravidelné bázi, či alternativní podpůrnou kúru při řešení svých chronických zdravotních obtíží.  

Jak MAGU funguje?

Obecně vzato, MAGU se vyznačuje nejen sladkokyselou až octovatělou chutí, ale hlavně svojí řízností. Chuťově přípomíná šampaňské.  Každá z našich verzí se samozřejmě liší svými chuťovými podtóny v závislosti nejen na ingredience, ale i způsob ochucování. Naše metoda ochucování s využitím za studena lisovaného ovoce, louhováním bylin, či druhotně fermentovaných domácích puree dodává našemu počátečnímu raw produktu nejen její sváráznou chuť, ale dále také pak obohacuje její nutriční profil. Každá z našich kombuch v sobě tak může skrývat například hrst fermentovaných čerstvých malin, desítky gramů  drceného zázvoru, nebo například několik listů louhované bazalky. Mimo to, každá z našich příchutí v sobě ukrývá kombinace louhovaných či fermentovaných adaptogenů, jež sice nehrají výraznou roli v chuťových podtónech, ale svojí interakcí se stávajícími látkami s sebou přinášejí další zdraví prospěšné přínosy.

 

MAGU je živým produktem přírody, produktem který neprochází během výroby žádným tepelným, či chemickým ošetřením. Produktem jež má historické kořeny v alternativní medicíně a jehož vývoj stál na vědeckých postupech podporovaných statistickými metodami data miningu . Náš produkt je krom jiného raw, bio, vegan, gluten-free, non-GMO, paleo-friendly. Nejsme zastánci těchto povětšinou marketingových frází, které lze najít u kdejakého produktu, na druhou stranu, dnešní společnost po těchto informacích dychtí. Takže ano, to vše je MAGU KOMBUCHA.

 

 MAGU je oproti obvyklým postupům výroby klasické kombuchy závislá na více jak 2 týdenním interně vyvinutém procesu mikrobiologické kultivace bakteriálních a kvasinkových kultur. Zároveň pak MAGU prochází více jak měsíc trvající, a za nízkých teplot probíhající fermentací, zajišťující vysokou koncentraci probiotik a jiných blahodárných látek ve výsledném produktu. Proces výroby raw neochucené kombuchy v našem případě trvá bezmála 8 týdnů, což je oproti cirka 10 dní trvající výrobě domácí kombuchy znatelný rozdíl.

Pro dochucování pak používáme pouze za studena lisované  ovoce a zeleninu společně s adaptogeny a bylinami. Náš produkt nepasterizujeme, ani nijak chemicky neupravujeme a tím zajišťujeme přežití všech účinných látek, probiotik a enzymů. To je zároveň hlavní důvod, proč náš produkt musí být skaldován v lednici a přechováván ve skleněných lahvích. Každá z našich kombuch je výráběna s využitím organických přírodních ingrediencí a stáčena do speciálně upraveného matného skla zabraňujícího poškození živých kultur obsažených v našem produktu. Celý proces výroby je tak poměrně nákladný, nehledě na takřka 2 roky trvající, laboratorní vývoj našeho produktu. Výsledek však stojí za to , a o tom nám v MAGU jde!   

Ani by nás nenapadlo kombuchu pasterizovat (tepelně ošetřit) a zbavit jí tak většiny jejích blahodárných mikroorganismů. MAGU KOMBUCHA je 100% raw produkt, nepasterovaný, nekonzervovaný, neobsahující žádné umělé aroma či potravináčká barviva a vyráběný s využitím pouze organických surovin. Náš produkt musí být vzhledem k nepasterizaci skladován při nízkých teplotách.

Kombucha je přírodně fermentovaný nápoj, při jehož vzniku dochází k produkci ethanolu a oxidu uhličitého. Ten je však do značné míry v průběhu celkového procesu konzumován blahodárnými bakteriemi, což vede k tvorbě zdraví prospěšných organických kyselin jako je kyselina octová, či kyselina glukoronová. Takže ano, MAGU KOMBUCHA může obsahovat alkohol, ale pouze ve sníženém množství v rozmezí mezi 0,5 až 1% alkoholu.

Trvanlivost MAGU KOMBUCHY, pokud je uskladněna v lednici, dosahuje jednoho měsíce a to i přesto , že pro její výrobu využíváme organického, za studena lisovaného, raw, nepasterizovaného ovoce a zeleniny, které samo o sobě má trvanlivost jen několik málo dní. Odpovědí na tento hlavolam je nízká acidita výsledného produktu, která zaručuje prodlouženou trvanlivost, než je tomu u typově podobných produktů.

Load More