f @

Časté dotazy

Aneb vše, co potřebuješ vědět o kombuche

Zdraví prospěšná, raw alternativa k synteticky vyráběným multivitaminům a doplňkům stravy. 

MAGU KOMBUCHA je živý, přes 30 dní fermentovaný, raw nápoj, charakteristický nejen svojí říznou chutí, ale i vysokým obsahem živých probiotik, antioxidantů, vitamínů, organických kyselin, či protirakovinných catechinů. 

MAGU je chemicky ani tepelně neošetřovaným produktem přírody, vznikající kvašením zelených čajů za pomocí symbiotického komplexu bakterií a kvasinek. Dochucování nápoje probíhá za pomocí přidávání za studena lisovaných ovocných raw štáv, fermentací ovocných purée, bylin a louhovaním adaptogenních hub.

Nekonzervovaná, přírodně bublavá, 100% přírodní bez přidaných barviv a sladidel.

 

   

MAGU je určena pro každého, kdo hledá celkovou detoxikaci a revitalizaci organismu na pravidelné bázi, či alternativní podpůrnou kúru při řešení svých chronických zdravotních obtíží.  

Jak MAGU funguje?

Zatímco se zdá, že tradiční kombucha je svým způsobem uměle vyvolaným trendem moderního životního stylu, ve skutečnosti se jedná o nápoj s více jak 2000 letou tradicí. První dohledatelné zmínky o kombuche lze najít před dvěma tisíciletími v Himalájích, kde byla využívána pro své léčebné a revitalizační účinky. Odsuď se tento bublavý, fermentovaný nápoj začal pomalu šířit Čínou a zbytkem Asie a poté částmi Evropy, předáván z generace na generaci jakožto tajemství věčného mládí a vitality.

Category: Zajímavosti

Obecně vzato, MAGU se vyznačuje nejen sladkokyselou až octovatělou chutí, ale hlavně svojí řízností. Chuťově přípomíná šampaňské.  Každá z našich verzí se samozřejmě liší svými chuťovými podtóny v závislosti nejen na ingredience, ale i způsob ochucování. Naše metoda ochucování s využitím za studena lisovaného ovoce, louhováním bylin, či druhotně fermentovaných domácích puree dodává našemu počátečnímu raw produktu nejen její sváráznou chuť, ale dále také pak obohacuje její nutriční profil. Každá z našich kombuch v sobě tak může skrývat například hrst fermentovaných čerstvých malin, desítky gramů  drceného zázvoru, nebo například několik listů louhované bazalky. Mimo to, každá z našich příchutí v sobě ukrývá kombinace louhovaných či fermentovaných adaptogenů, jež sice nehrají výraznou roli v chuťových podtónech, ale svojí interakcí se stávajícími látkami s sebou přinášejí další zdraví prospěšné přínosy.

 

MAGU je živým produktem přírody, produktem který neprochází během výroby žádným tepelným, či chemickým ošetřením. Produktem jež má historické kořeny v alternativní medicíně a jehož vývoj stál na vědeckých postupech podporovaných statistickými metodami data miningu . Náš produkt je krom jiného raw, bio, vegan, gluten-free, non-GMO, paleo-friendly. Nejsme zastánci těchto povětšinou marketingových frází, které lze najít u kdejakého produktu, na druhou stranu, dnešní společnost po těchto informacích dychtí. Takže ano, to vše je MAGU KOMBUCHA.

 

 MAGU je oproti obvyklým postupům výroby klasické kombuchy závislá na více jak 2 týdenním interně vyvinutém procesu mikrobiologické kultivace bakteriálních a kvasinkových kultur. Zároveň pak MAGU prochází více jak měsíc trvající, a za nízkých teplot probíhající fermentací, zajišťující vysokou koncentraci probiotik a jiných blahodárných látek ve výsledném produktu. Proces výroby raw neochucené kombuchy v našem případě trvá bezmála 8 týdnů, což je oproti cirka 10 dní trvající výrobě domácí kombuchy znatelný rozdíl.

Pro dochucování pak používáme pouze za studena lisované  ovoce a zeleninu společně s adaptogeny a bylinami. Náš produkt nepasterizujeme, ani nijak chemicky neupravujeme a tím zajišťujeme přežití všech účinných látek, probiotik a enzymů. To je zároveň hlavní důvod, proč náš produkt musí být skaldován v lednici a přechováván ve skleněných lahvích. Každá z našich kombuch je výráběna s využitím organických přírodních ingrediencí a stáčena do speciálně upraveného matného skla zabraňujícího poškození živých kultur obsažených v našem produktu. Celý proces výroby je tak poměrně nákladný, nehledě na takřka 2 roky trvající, laboratorní vývoj našeho produktu. Výsledek však stojí za to , a o tom nám v MAGU jde!   

Elixír života? Dar přírody? Dost těch klišé a ohraných frází, věříme, že vás spíš zajímají fakta nežli marketingová hesla. A faktem je, že mikrobiologické složení naší raw kombuchy je natolik příznivé pro lidský organismus, že její denodenní užívání nastartuje výrazné množství ozdravných procesů v lidském organismu. Naše kombucha se vyznačuje nejen výraznou chutí,  ale zároveň funguje jako léčivý agent organismu.

Category: Složení

Díky svému blahodárnému bakteriálnímu složení, patří tradiční kombucha již více jak 2000 let mezi nejoblíbenější přípravky v přírodní a alternativní medicíně. Náš produkt se díky počátečnímu šlechtění, kultivaci a fermentaci staví nad rámec tohoto. Pojďme se podívat hlouběji:

MAGU KOMBUCHA obsahuje:

Probiotika: 2 miliardy probiotických kultur (Probiotics Bacillus coagulans GBI-30 6086, Lactobacillus Bacterium, S. Boulardii, Acetobacter a další)

Enzymy: invertáza, amyláza, kataláza, syřidlový enzym, sacharáza, proteolytické enzymy.

Kyseliny: glukoronová, mléčná, octová, tříslová, glukonová, uhličitá, vinná, citrónová, oxalová, jantarová, malonová.

Vitamíny: B1, B2, B3, B6, B12, kyselina listová, C

Prvky: Sodík, draslík, magnesium, vápník, mangan, železo, kobalt, měď, zinek.

Další: Polyphenoly, Etyphenoly, Flavonoidy, electrolyty, kofein, alkohol.

Category: Složení

Probiotika

Živá a aktivní probiotická kultura, pomáhající příznivě ovlivnit zdraví konzumenta zlepšením rovnováhy jeho střevní mikroflóry. Jsou to silné mikroorganismy, které pomáhají udržovat trávicí trakt zdravý. Existuje silný vztah mezi zdravím střev a absorpcí základních živin z jídla, které jíme. Tyto mikroorganismy navíc pomáhají posilovat imunitní systém a bojovat proti růstu

škodlivých bakterií. Denní dávka 1 láhve MAGUKOMBUCHY obsahuje 2 miliardy živých probiotik.

Studie na toto téma:

https://academic.oup.com/ajcn/article/73/2/361s/4737561

Živé enzymy

sou molekulární aktivní látky (bílkoviny), které aktivují, urychlují a vyvolávají chemické procesy látkové výměny, bez nichž by tyto procesy samy o sobě nemohly účinkovat. Enzymy pomáhají tělu rozložit větší složité molekuly na menší molekuly, jako je glukóza, aby je tělo mohlo použít jako palivo. Každá buňka v těle obsahuje DNA. Pokaždé, když se buňka rozdělí, musí být tato DNA zkopírována. Enzymy pomáhají v tomto procesu odvíjením spirály DNA a kopírováním informací. Enzymy kombuchy podporují zatížený trávicí trakt a účastní se přitom štěpení výživových látek.

Studie na toto téma:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319704.php

 

Kvasinky:

Kvasinky rodu Pichia hojně zastoupené v kombuche, působí velmi blahodárně na orgány střevního traktu a jejich aktivitou se při látkové výměně stabilizuje střevní flóra. Zabraňují také bujnému kvašení, které způsobují škodlivé mikroorganismy. Kvasinky udržují trávicí systém zdravý a v rovnováze. Správné množství v těle pomáhá imunitnímu systému vykonávat svou práci. Kvasinky jsou součástí zdravého mixu bakterií ve střevě. Pomáhají absorbovat vitaminy a minerály z jídla a dokonce i bojovat s nemocemi.

https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-yeast-and-your-body

 

Ethyphenoly:

Antioxidanty zabraňující vytváření karcinogenů v žaludku

https://is.cuni.cz/webapps/zzp/detail/183363/

 

Elektrolyty:

Regulují nervovou a svalovou funkci, hydratují tělo, vyrovnávají krevní kyselost a tlak a pomáhají obnovit poškozené tkáně.

Svaly a neurony jsou někdy označovány jako „elektrické tkáně“ těla. Spoléhají se na pohyb elektrolytů tekutinou uvnitř, venku nebo mezi buňkami.

Studie na toto téma:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/153188.php

 

Polyphenoly:

Látky se silnými antioxidačními vlastnostmi, pomáhající chránit buňky a tkáňové struktury, zrychlující přirozené procesy regenerace, působí protirakovinotvorně

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/

 

Flavonoidy:

Flavonoidy jsou důležitou součástí antioxidačního systému, zabraňují peroxidaci lipidů, likvidují volné kyslíkové radikály, mohou vázat a inaktivovat některé prooxidační kovové ionty jako je železo či měď. Také neutralizují volné radikály v těle a působí protirakovinotvorbně.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/

 

Catechiny:

Velice silné antioxidanty a skoro anti-vše zastoupené zejména v zeleném čaji. Jsou protizánětlivé, protiplísňové, antialergické, protirakovinné, antivirové, antimikrobiální a antidiareální, kardioprotektivní, neuroprotektivní,  antidiabetické, anti-aterogenní, také prospěšné játrům a zdraví krevních cév. Jsou prospěšné pro téměŕ každý orgán v těle.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27941682

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12587987

 

Alkohol:

Obvyklé množství 0,5 % alkoholu v kombuche je stejné jako například v jablečném moštu. Pokud se alkohol užívá v tak malých dávkách, má příznivé, pozitivní účinky na organismus. Kombucha je vynikající náhradou za nápoje s vyšším obsahem alkoholu, jako je například šumivé víno nebo pivo.

https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-drinks/drinks-to-consume-in-moderation/alcohol-full-story/

 

Kyselina glukoronová:

Krom přirozeného čistění a posílení imunity je prokázanou profylaxí proti rakovině a dalším degenerativním chorobám. Zároveň působí jako látka napomáhající odstranit jedy z organismu. Pomáhá proto také mimo jiné tělu zbavit se nikotinových zplodin z kouření. Tato kyselina může být přeměněna na glukosamin a chondroitin-sulfát, které jsou spojovány s kolagenem a také tekutinou, která působí jako mazivo v kloubech.

Studie na toto téma:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996900000673

https://www.hindawi.com/journals/jchem/2015/591869/

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/19476337.2017.1410499#

 

Kyselina glukonová:

Jedním z hlavních produktů fermentačního procesu je kyselina glukonová. Tato kyselina v kooperaci s kyselinou máselnou posiluje střevní stěny během kvasinkových infekcí, čímž chrání trávicí systém. Je účinná proti některým kvasinkovým infekcím.

https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/gluconic-acid

 

Kyselina glukarová:

Tato kyselina zvyšuje účinky detoxikace jater. To je díky tomu, že blokuje enzym beta-glukuronidáza. Díky tomu zlepšuje vylučování toxinů a brání jejich reabsorpci v játrech a střevech. Udržuje toxiny vázané uvnitř glukuronidu, který je pak odstraněn z těla. Toxiny jsou ve své volné formě nejvíce škodlivé, a proto chcete, aby byly vázány (propojeny) a uvolněny z těla.V současné době probíhá výzkum využití kyseliny glukarové k prevenci rakoviny prsu, tlustého střeva a prostaty.

https://blog.bulletproof.com/calcium-d-glucarate/

 

Kyselina octová:

Bakterie kyseliny octové v kombuche přeměňují fruktózu (cukr) na kyselinu octovou. Dle vědeckých výzkumů může kyselina octová pomoci snížit hladinu celkového cholesterolu. Tyto účinky mohou pomoci snížit riziko onemocnění srdce. Byly provedeny studie vlivu kyseliny octové na zvýšení krevního cukru po požití sladkého jídla a prokázalo se, že testující, kteří popíjeli směs kyseliny octové měli až o 50% nižší hladinu cukru.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/

 

Kyselina usnová:

Má antibiotický efekt a protizánětlivé vlastnosti. Má antimykotický efekt – během krátkodobé léčby kyselinou usnovou vykazovalo 65 pacientů s Tineapedisem významné zlepšení jejich klinických stavů.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5739313/

 

Esenciální aminokyseliny:

Nutné pro správné fungování nervového, hormonálního a imunitního systému. Stimulují růst svalové hmoty a urychlují regeneraci organizmu. Pomáhají při depresích, chronických bolestech, oparech, sportu i při hubnutí. Tělo si je nedokáže vytvořit samo.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5628494/ 

 

Vitaminy B2, B3, B6, B12

Afty, ekzémy, padání vlasů, únava, špatná nálada, za tím vším se může skrývat nedostatek vitaminu B. Vitaminy B mají klíčový podíl na energetickém metabolismu organismu. Jejich suplementace prostřednictvím MAGU tak pomáhá zvyšovat energii v těle,  zároveň krom jiného podporují mozkovou funkci. Vitaminy B jsou důležité zvláště pro ty, jež pravidelně sportují  a jejich tělo je tak vystaveno vyšší fyzické zátěži.

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/listing_of_vitamins

 

Vitamin C

Nejznámější, nejoblíbenější a terapeuticky nejužívanější vitamín. Jedná se o ve vodě rozpustný antioxidant, tedy látku, která chrání naše tělo před nebezpečnými volnými radikály. Mezi hlavní funkce vitaminu C v organismu patří regenerace tkání a podíl na syntéze kolagenu a karnitinu, podpora imunitních reakcí organismu, role klíčového antioxidantu, který neutralizuje volné kyslíkové radikály, podílí se na syntéze některých hormonů a umožňuje ve střevě resorpci železa z potravy.

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/listing_of_vitamins

Category: Složení

Antioxidační účinky kombuchy lze přičíst zejména obsahu katechinů a polyfenolů. Fermentační proces zvyšuje aktivitu ukládání volných radikálů v kombuche a ta má díky tomu výrazně vyšší antioxidační schopnosti než nefermentovaný čaj. Krom  antioxidantů obsahuje MAGU KOMBUCHA navíc významné množství kyseliny glukuronové, která je taktéž známá svými detoxifikačními účinky. V těle na sebe navazuje jedy jako farmaceutika a látky ze znečištěného ovzduší. Ty přeměňuje na rozpustné látky, které následně z těla vyloučíme.  Kombucha obsahuje navíc určité množství kyseliny glukarové. Ta zvyšuje účinky při procesu detoxikace jater. Kyselina jablečná, další produkt fermentace, je podobná kyselině glukuronové. I ona pomáhá při detoxikaci jater díky tomu, že se váže na toxické kovy a odstraňuje toxiny z těla. Užívání našeho produktu rovněž napomáhá tkáním neabsorbovat průmyslové toxiny z ovzduší. Svojí roli při detoxikaci  hrají i obsažená probiotika, která se zasluhují o obnovu střevní mikroflóry, a nepřímo tak působí jakožto detoxikační agent organismu.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788564/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.6245/full

https://link.springer.com/article/10.3839/jksabc.2010.063

 

Přítomnost organických kyselin, zejména kyseliny octové, bílkovin a katechinů v nápoji, přispívá k její antimikrobiální aktivitě.  Studie americké Cornell university prokázala, že složení kombuchy působí antimikrobiálně a protizánětlivě a to zejména proti patogeny tvořeným zánětům.

Studie na téma  antimikrobiálních a protizánětlivých účinků tradiční kombuchy:

https://www.happyherbalist.com/cornell-university-food-study-on-kombucha/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10888589

 

Studie na krysách ukazují, že kombucha markantně zvyšuje zastoupení dobrého HDL cholesterolu oproti špatnému LDL cholesterolu během 30 dní užívání. Ještě důležitější je, že více jak 25 dnů fermentovaný čaj (zejména zelený čaj) obsažený v kombuše chrání částice LDL cholesterolu před oxidací, o níž se ví, že přispívá ke vzniku srdečních chorob.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22591682

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25856715

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10580172

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18641205

Tradiční kombucha pomáhá uvolňovat železo. To následně zvyšuje hladinu krevního hemoglobinu a zlepšuje distribuci kyslíku v tkáních. Rovněž zvyšuje schopnost těla absorbovat další, z rostlinné stravy uvolňované, železo. Svojí roli v energetických procesech navíc hrají i jiné látky obsažené v kombuche, včetně využívaných adaptogenů. Hlavním zdrojem energie v kombuche hledejme ale v jejím bakteriálním složení. Myšlenka vytvořit z mikroorganismů zdroj energie není nová. Zřejmě první kdo se o to pokusil, byl britský botanik Michael C. Potter. Roku 1911 zavedl elektrody do kultury kvasinek a skutečně se mu podařilo naměřit elektrické napětí. Při našich četných experimentech a probíhajícím výzkumu založeném z velké části na mikrobiologickémdata miningu jsme v naší laboratoři dosáhli výsledného množství těchto živých, výživovými složkami poháněchěných bakterií a kvasinek v MAGU KOMBUCHE rovné  cirka 40 milionum na jeden mm krychlový. Řešeno laicky a rámcově mimo vědecký jargon, nás produkt je díky svému způsobu mikrobiologického šlechtění, a dlouho trvajícímu procesu fermentace zdrojem přírodní, živé energie exponenciálně vyšší nežli je tomu u typově podobných produktů či energetických drinků. Ty navíc fungují na bázi stimulace organismu skrze chemické procesy. MAGU  oproti tomu dodává organismu energii v elemetární, živé podobě.

 

Oxidační stres potlačuje imunitní systém, ale MAGU díky svému komplexnímu složení imunitu podporuje. Hlavní složkou podporující imunitu jsou antioxidanty, které bojují proti volným radikálům v těle. V podstatě zabraňují nebo zpomalují poškození buněk. A mezi těmito antioxidanty jsou vitamíny B1, B6 a B12 vedoucí ke zlepšení imunitního systému. Svojí roli hraje i kyselina glukuronová, která působí detoxikačně na celý organismus. Málokdo ale tuší, že naším největším imunitním orgánem jsou střeva, kde sídlí významné množství buněk imunitního systém a že poruchy imunity se přitom až v 90 % pojí se stavem střev. Námi vyšlechtěný komplex lehce vstřebatelných probiotik obsažený v MAGU KOMBUCHE  působí jako podpůrný prostředek pro obnovu bakteriální mikroflory, a zasádně tak ovlivňuje činnost celkového imunitního systému.

Studie na toto téma

http://www.ifrj.upm.edu.my/24%20(02)%202017/(10).pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24192111

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4006993/

 

Anti-aging vlastnosti kombuchy lze přičíst zejména obsaženým antioxidantům v čele s kyselinou glukoronovou.

Experimentální studie zabývající se obecným složením kombuchy a jejími implikacemi jakožto anti-aging prostředku zde:

http://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTOTAL-HLJS200902003.htm

 

MAGU KOMBUCHA je plná enzymů, organických kyselin a probiotických kultur, které regulují střevní flóru a pomáhají udržovat zdravou rovnováhu bakterií ve střevě. Složení kombuchy napomáhá při trávení, zácpě a pozitivně působí proti dalším trávicím problémům.

V našem produktu naleznete velké množství probiotik (více jak 2 miliardy Bacilus coagulans a S. Boullardi na láhev). Tyto mikroorganismy mohou pomoci vyvážit střevní mikroflóru, zlepšit trávení, bojovat proti škodlivým bakteriím a podporovat zdraví střev. Bakterie a kvasinky používané při fermentačním procesu pomáhají rozmnožování prospěšných mikroorganicmů ve střevech. V mometně, kdy je lidský organismus vystaven špatnému životnímu prostředí, dochází v  zažívacím traktu často k určitým negativním změnám, které mají neblahý vliv na lidské zdraví. Kombucha pomáhá tyto změny zvrátit a udržovat střeva ve formě. Poskytuje tak úlevu od poruch včetně chronické zácpy či průjmu

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24192111

 

Kombucha se ukázala jako účinný prostředek pro léčbu žaludečních vředů. Vědci věří, že fermentovaný čaj chrání slizovou vrstvu žaludeční stěny i její antioxidační schopnosti i stěnu samotnou.  Kombucha taktéž snižuje sekreci žaludečních kyselin, kterou mohou poškodit sliznici žaludku.

https://www.researchgate.net/profile/Jean-Pierre_de_Vera/publication/235722349_Kombucha_microbiome_as_a_probiotic_A_view_from_the_perspective_of_post-genomics_and_synthetic_ecology/links/02bfe512e1c6816baf000000/Kombucha-microbiome-as-a-probiotic-A-view-from-the-perspective-of-post-genomics-and-synthetic-ecology.pdf?origin=publication_detail

Existuje  velké množství studií, které ukazují, že probiotika osbažená v MAGU KOMBUCHE pomáhají podporovat metabolismus prostřednictvím zvyšování hladiny střevních bakterií nezbytných pro spalování tuku vyšší rychlostí a zabraňování jeho skladování.

MAGU napomáhá:

  • Zvýšit konverzi štítné žlázy – dobré střevní bakterie pomáhají přeměnovat neaktivní hormony  štítné žlázy na aktivní formu. To pomáhá zvýšit metabolismus.
  • Snižovat procento tělesného tuku – Nedávné studie ukazují, že probiotika pomáhají při metabolizaci žlučových kyselin, které rozkládají tuky.
  • Zvyšuje detoxifikaci. V momentě, kdy se v našem systému objevují toxiny, je stále těžší zhubnout. Podpora zdravé rovnováhy ve střevní flóře pomáhá vymýtit toxiny a začehnout náš metabolismus.

MAGU navíc obsahuje značné množství kyseliny octové (0,95g /100ml). Je klinicky dokázano, že denní příjem 750mg kyseliny octové zvyšuje pocit plnosti a pozitivně tak působí proti obezitě. Náš produkt obsahuje sice nepatrné množství cukru, potřebné k výživě enzymů obsažených v produktu, ovšem díky jeho vlivu na zrychlování metabolismu a snižování pocitu hladu napomáhá k hubnutí.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4761174/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687

 

Užívání kombuchy může napomáhat v boji proti úzkostem a depresím. kombinace obsažených antioxidantů, polyfenolů a prospěšných bakterií pozitivně ovlivňuje náladu a to zejména s ohledem na podporu tvorby takzvaného hormonu štěstí serotoninu.

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5641835/

 

Výzkumná studie ukázala, že kombucha pomáhá při obnově hladiny glutathionu, který má za úkol chránit organismus před oxidačním stresem. V Kombuche obsažené antioxidanty navíc odbourávají z jater škodlivé toxiny, které přijímáme mimo jiné stravou.

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788564/

 

Náš produkt může sloužit jako alternativní podpůrná kůra při léčbě poškození ledvin způsobené látkami znečišťujícími životní prostředí, může být prospěšný pacientům s ledvinovou nedostatečností, či dokonce vážnějšího selhání ledvin. Obecně vzato kombucha rovněž brání kalcifikaci v ledvinách a může bránit tvorbě ledvinových kamenů.

Studie na toto téma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788564/

Přírodně se vyskytující vitamíny, minerály a polyfenoly v MAGU KOMBUCHE podporují zdravou pokožku a minimalizují ucpané póry.

Kombucha přirozeně obsahuje mnoho organických kyselin, jako jsou kyseliny mléčné, jablečné, glukuronové a usnové, které mohou udržet pokožku živou a mladistvou. Tyto organické kyseliny pomáhají pevnosti a utáhnout póry, které mohou snížit vzhled vrásek a vyvážit přirozený kyselý plášť pokožky.

Vedlejším produktem působení kyseliny glukuronové v lidském organismu je glukosamin, který vede k tvorbě kolagenu. Ten je důležitou složkou zdravých nehtů a vlasů. Při dlouhodobějším užívání kombuchy je tak patrné zlepšení elasticity pokožky, snížení vrásek, akné a ekzémů. Zároveň je v kombuche obsažena naptrné procento kyselina nukleové, jež pomáhá při zdravé regeneraci buněk. To přispíva zářící pleti.

Studie na toto téma:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17716251

 

V dnešní době je ‘zázračných léků či přípravků na rakovinu’’plný internet, normální člověk je tak v tomto směru poněkud skeptický. Realitou však je, že kombucha disponuje nejen podpůrnými  účinky u mnoha onemocnění látkové výměny, ale díky svému synergickému složení je I cenným biologickým terapeutikem při rakovinovém onemocnění. Mnoho vědeckých ústavů se zabývalo touto problematikou a došlo k závěru, že skutečně koncentrace látek obsažených v kombuche napomáhá s léčbou rakoviny.

Zde si můžete přečíst úryvek akreditovaného výzkumu vedeného Národní univerzitou Chonbuk, Jeonju, Korea podporující tezi proti rakovinových účinků kombuchy:

Chemopreventivní účinky polyfenolů obsažených v kombuche byly prokázány na zvířecích modelech karcinomů plic, kůže, jícnu, tlustého střeva a mléčné žlázy. Epidemiologické studie naznačují, že kombucha může mít preventivní úlohu proti určitým lidským druhům rakoviny. Bylo prokázáno, že katechinové polyfenoly ve fermentovaném zeleném čaji zabraňují proliferaci kultivovaných savčích buněk, včetně karcinomu tlustého střeva, karcinomu plic, karcinomu prsu, melanomu a leukemických buněk. EGCG obsažené v Kombuche inhibuje růst lidských nádorových buněk, včetně buněk kolorektálního karcinomu Caco-2, buněk rakoviny prsu Hs578T, buněk rakoviny vaječníků a buněk WI38 transformovaných SV40. Fermentovaný extrakt černého čaje byl prokázán jako účinný při potlačení tumorigeneze v systémech zvířecích modelů, včetně kůže, plic, tlustého střeva, jícnu a mléčné žlázy. Dále byla prokázána, že další mikrobiologická látka kombuchy theaflavin-3-galátu je stejně účinná jako EGCG při inhibici růstu buněk karcinomu A431 u člověka.

Rakovinové metastázy se skládají z několika vzájemně závislých procesů, zahrnujících adhezi nádorových buněk, migraci rakovinných buněk a invazi rakovinných buněk. EGCG, EKG a TF (20 ug / ml) obsažené v kombuche silně potlačily invazi buněk HT1080 lidského fibrosarkomu do monovrstvy endoteliálních buněk / želatinové membrány lidské umbilikální žilní matrice a inhibovaly degradaci želatiny zprostředkovanou MMP-2 a -912. GCG také inhiboval aktivity MMP-2 a -9 (IC50 0,8-6 uM), stejně jako aktivaci pro-MMP-2 indukovanou konkanavalinem A v glioblastomových buňkách13. Yamakawa a spol. 14 poznamenali, že EGCG významně inhibuje invazi lidských endotelových buněk umbilikální žíly (HUVEC) v koncentraci 10 uM. Proto je zřejmé, že polyfenoly obsažené v kombuche mají anti-metastatický účinek na rakovinné buňky. Anti-metastatická aktivita KEAF pozorovaná u buněk A549, U2OS a 786-O v této studii může být způsobena přítomností polyfenolových sloučenin a sloučenin vzniklých během fermentace kombuchy.

Kombucha je starodávný nápoj konzumovaný po staletí po celém světě. Na základě osobních pozorování a osvědčení bylo prokázáno, že má protinádorové vlastnosti a dokázala to populační studie provedená v Rusku v roce 19511 Centrální onkologickou výzkumnou jednotkou a ruskou akademií věd v Moskvě. Studie poukazují na protinádorové vlastnosti kombucha čaje, což může být způsobeno inhibicí metastáz, což potvrzuje inhibiční účinek na MMP-2 a -9. Bylo zjištěno, že ethylacetátová frakce kombucha čaje obsahuje dimethyl-2- (2-hydroxy-2-methoxypropyliden) malonát a vitexin pomocí chromatografie na sloupci silikagelu. Několik malonizovaných flavonolových glykosidů bylo dříve popsáno u rostlin15-17 a prokázalo se, že mají silnou aktivitu zachytávání radikálů DPPH18.

Celou vědeckou studii na téma protirakovinných účinků kombuchy můžeš číst zde

http://www.academia.edu/28688799/Effect_of_solvent_fractions_of_kombucha_tea_on_viability_and_invasiveness_of_cancer_cells_Characterization_of_dimethyl_2-_2-hydroxy-2-methoxypropylidine_malonate_

Zde najdete další ze studií na toto téma:

http://www.academia.edu/19822298/Bioactivity_of_Lemon_Balm_Kombucha

 

Kombucha jako taková je zkoumána vědeckými ústavy po mnoho desítek let. Za tu dobu vzniklo několik desítek vědeckých studií ukazující na její zdraví prospěšně a antikarcinogenní účinky. MAGU KOMBUCHA vzhledem k její nepřímému molekulárnímu šlechtění, mikrobiologické kultivaci a obsahu mnohonásobného vyššího množství prospěšných mikroorganismů na 1 mm krychlový oproti tradiční kombuche, má s tradiční kombuchou mnoho společného, ale svým vědeckým pojetím a finálním složením se staví nad rámec tradičně vyráběné, či podomácku fermentované kombuchy.

Faktem je, že zhotovení studií je velice nákladnou záležitostí a často trvá roky. My jsme se i tak nicméně do něčeho takového již pustili a momentálně tak probíhá nad rámec našeho interního vývoje, vědeckou institucí zaštítěný mikrobiologický výzkum našeho produktu, jenž by měl v konečném měřítku potvrdit, to co nám již ukázal náš vlastní interní výzkum. Budeme vás průběžně informovat.

 

Naším doporučením je užívat náš produkt po dobu alespoň 3 měsíců s jistou dávkou pravidelnosti. Zajímavostí však je, že se její povzbuzující revitalizační efekt dostaví takřka okamžitě po jejím užití. To jde ruku v ruce s mikrobiologicky boostovaným složením MAGU KOMBUCHY, jež obsahuje díky našemu způsobu výroby a mikrobiologické kultivaci mnohonásobně vyšší poměr blahodárných bakterií a kvasinek nežli je tomu o klasicky vyráběné kombuchy.

Category: Užívaní

Díky významnému množství blahodárných látek v čele s organickými kyselinami, živými probiotiky catechiny a polyfenoly je MAGU KOMBUCHA určena pro každého, kdo hledá alternativní podporu při řešení svých zdravotních obtíží, či celkovou detoxikaci a revitalizaci organismu na pravidelné bázi. Zároveň lze náš produkt vnímat jako alternativní podpůrnou kúru při léčbě degenerativních a nádorových onemocnění.

Category: Užívaní

Doporučená denní dávka je 200ml – tedy polovina jedné láhve. Uvědomujeme si však, že chuti MAGU je těžké odolat a tak se může stát, že se ocitnete v situaci , kdy polovina láhve pro vás nebude dost. V těchto případech doporučujeme nepřekračovat v prvních měsíci užívání MAGU vzhledem k její nízké aciditě dávku 1 láhve denně. 

Category: Užívaní

Můžete, ale z pohledu vnímání chuti toto nedoporučujeme. Naším doporučením je užívat MAGU KOMBUCHU studenou, právě vytaženou z lednice.

 

Category: Užívaní

 Koncetrát glukózy, sacharózy, maltózy a fruktózy slouží jako hlavní výživová složka pro fermentační proces. Během toho se z původního čajového nálevu stává prospěšnými bakteriemi a kvasinkami tvořená kombucha. Zároveň je většina cukru spotřebována. Kvasný proces je sice z velké části zastaven po vyjmutí kultur, zalahvování produktu a jeho umístění v lednici, nicméně vzhledem k nepasterizaci našeho produktu je MAGU nadále biologicky aktivní.  Co to všechno znamená a co to má společného s hladinou cukru v kombuche? Jednoduše to, že náš produkt i po nalahvování a uskladnění v lednici nadále spotřebovává cukr a jeho hladina se tak může lišit v průběhu času. Ve většině případů se však u MAGU pohybuje v rozmezí 3-6g cukru na 100ml nápoje. MAGU tedy lze vnímat jako nízko-kalorický nápoj.  Cukr tak není do naší kombuchy přidáván jakožto ochucovadlo, ale jako nutný zdroj výživy pro bakteriální složku produktu. Cukr tak není do naší kombuchy přidáván jakožto ochucovadlo, ale jako nutný zdroj výživy pro bakteriální složku produktu.

Category: Složení

Kalorické údaje našich příchutí se pohybují mezi 15-30 kaloriemi na 100ml. Specifikace odpovědi na tuto otázku je podobná té předchozí týkající se cukru. Vzhledem k nepasterizaci našeho produktu a jeho pokračující fermentaci se mohou oproti klasickým potravinářským produktům nutriční hodnoty hlavně s ohledem na obsažený cukr a kalorie mírně lišit láhev od láhve v návaznosti na dobu po jakou je produkt skladován.  

Category: Složení

Ani by nás nenapadlo kombuchu pasterizovat (tepelně ošetřit) a zbavit jí tak většiny jejích blahodárných mikroorganismů. MAGU KOMBUCHA je 100% raw produkt, nepasterovaný, nekonzervovaný, neobsahující žádné umělé aroma či potravináčká barviva a vyráběný s využitím pouze organických surovin. Náš produkt musí být vzhledem k nepasterizaci skladován při nízkých teplotách.

Kombucha je přírodně fermentovaný nápoj, při jehož vzniku dochází k produkci ethanolu a oxidu uhličitého. Ten je však do značné míry v průběhu celkového procesu konzumován blahodárnými bakteriemi, což vede k tvorbě zdraví prospěšných organických kyselin jako je kyselina octová, či kyselina glukoronová. Takže ano, MAGU KOMBUCHA může obsahovat alkohol, ale pouze ve sníženém množství v rozmezí mezi 0,5 až 1% alkoholu.

Ne, každá z našich verzí se neliší pouze variací použítých ovocí, ovocných šťav či domácích puree, ale i způsobem výroby – zejména délkou trvání a způsobem fermentace,  obsahem účinných látek, louhováním bylin a adaptogenů. To má zákonitě vliv na různorodost zdraví prospěšných vlastností. Takže, ač je chuť významným prvkem rozlišující našich 5 verzí kombuchy, není v našem vnímání tím primárním.

Category: Zajímavosti

Mohlo by být, pokud bychom nevyráběli naší limitovanou verzi způsobem jakým vyrábíme. V konečném měřítku jsme dostáli efektu , že malé množství živočišného uhlí obsaženého v naší limitované verzi pracuje na vyčištění a vyvážení zažívacího traktu GI od parazitujících bakterií, zatímco probiotika se zasadí o obnovu střevní mikroflóry dobrými bakteriemi.  Vzhledem mikrobiologicky boostovanému množství živých bakterií v našem produktu, a přesně stanovené úrovni černého uhlí je výsledkem produkt mikrobiologicky uzpůsobený pro řádnou detoxikaci těla při zachování jeho projímavých účinků.

Category: Zajímavosti

Vzhledem k vysoké náročnosti výrobních procesů zahrnující mimo jiné bezmála dvou týdenním dozrávání této verze je limitovaná verze dostupná v konečném měřítku pouze v určitém množství. Vzhledem k zvýšené poptávce jsme tak nuceni limitovat množství pro každého MAGU člena na 12 kusů měsíčně, tak aby se dostalo co možná na nejvíce poptávajících.

MAGU KOMBUCHA  je nepasterizovaný, živý, chemicky neupravený, raw produkt, který je díky těmto atributům a výrobním postupům neustále biologicky aktivní. Fermentační proces tak pokračuje, pokud jsou tomu nakloněny podmínky. Kvasinky jsou teplotně citlivé a chladné teploty je udržují méně aktivní

Category: Užívaní

Během fermentačního procesu a dokonce i po plnění do lahví bakterie nadále vzkvétají a produkují vedlejší produkty fermentace. Ty se společně s džusovou vlákninou usazují na dně láhve a tvoří tak nepatrný sediment, který lze nicméně vnímat jako blahodárnou součást nápoje. Z toho důvodu by se měl nápoj před vypitím mírně protřepat.

 

Category: Zajímavosti

Trvanlivost MAGU KOMBUCHY, pokud je uskladněna v lednici, dosahuje jednoho měsíce a to i přesto , že pro její výrobu využíváme organického, za studena lisovaného, raw, nepasterizovaného ovoce a zeleniny, které samo o sobě má trvanlivost jen několik málo dní. Odpovědí na tento hlavolam je nízká acidita výsledného produktu, která zaručuje prodlouženou trvanlivost, než je tomu u typově podobných produktů.

Ano, MAGU KOMBUCHA je veganským produktem.

 

Category: Zajímavosti

Jedním z důvodů je, že sklo je více ekologické nežli plast! Hlavním důvodem však je, že  oproti většině světových výrobců (vyjma těch amerických), kteří svůj produkt pasterizují ať už tou či onou formou, je MAGU KOMBUCHA produktem, který vzhledem ke své nízké aciditě, není možné přechovávat v plastovém obalu po dobu delší než pár dní. Sklo je tak logickým vyústěním. Ptáte se proč matnost skla? Jednoduše proto, že bakteriální a kvasinkové složky, které náš živý nápoj tvoří, jsou náchylné proti světlu. Matné sklo tento problém řeší.

Category: Zajímavosti

Ano, existuje možnost, že v dohledné době si budete moci koupit MAGU KOMBUCHU ve své oblíbené lékárně jakožto produkt alternativní medicíny . Naše MAGU členy budeme o tomto průběžně informovat! 

Category: Zajímavosti

Náš postup výroby je oproti jiným světovým firmám zabývající se výrobou nepasterované raw kombuchy ve skle unikátní v několika aspektech. Od nepřímého molekulárního šlechtění, mikrobiologické kultivace prostřednictvím vyživování počátečních bakteriálních a kvasinkových kultur prostřednictvím procesů nastavených na základě více jak rok probíhajícího mikrobiologického výzkumu s využitím statistických metod data miningu, přes dlouho trvající a za nízkých teplot probíhající řízenou fermentaci, mnohonásobně vyšší obsah blahodárných mikroorganismů na 1 mm krychlový,  zahrnutí adaptogenů do receptur, využití specializovaně upravených matných lahví, až po celkový B2C distribuční model závislý jen na online prodeji – MAGU vyznává inovaci!

 

Category: Zajímavosti

Důvodů, proč je náš produkt dostupný pouze prostřednictvím internetového prodeje je více. Ať už je to zajištění čerstvosti a vysoké kvality našeho produktu na úkor její kvantity (každou objednávku připravujeme zvlášť), tak i fakt, že potravinové řetězce často nejednají s dodavateli a nenakládají s produkty tak, jak by ve skutečnosti měli, což pro náš produkt představuje riziko, které nejsme svolni podstoupit.

Category: Zajímavosti

Momentálně nabízíme možnost jednorázových nákupů 8 a 12 lahví tedy 16 a 24 denních dávek, přičemž nákup 12 kusů (24 dávek) je zvýhodněný jak cenově tak zahrnuje i poštovné zdarma. V případě koupě dvakrát 16 dávek (8kusů) a více taktéž neplatíte poštovné.

Našim klientům nabízíme možnost vybrat si datum doručení, přičemž jediné s čím musí počítat jsou 2 pracovní dny na přípravu objednávky. Z logistických důvodů a s ohledem na nutnost přepravy produktu mimo Prahu ve specializovaných termoboxech doručujeme pouze úterky, středy a čtvrtky.  Mějte prosím na paměti, že MAGU je živý nápoj, který musí být skladován za nízkých teplot. V případě nepřevzetí objednávky v daný den může dojít k narušení jeho jakosti. Datum pro převzetí MAGU tak vždy vybírejte s ohledem na vaši schopnost produkt v daný den převzít.

Co by bylo MAGU bez možnosti osobního odběru. MAGU si můžete vyzvednout následující pracovní den po objednávce ve sportovním komplexu Vista , uprostřed lesoparku v Praze 5 Košířích. (adresa: nad Hliníkem 1202/2 , Praha 5, Košíře)

Testovací balení z logistických důvodů nenabízíme. Momentálně však nabízíme možnost zakoupení láhví na zkoušku na našem odběrovém místě – (adresa: nad Hliníkem 1202/2 , Praha 5, Košíře) – kde můžete vyzkoušet každou z našich verzí. V případě že plánujete objednávku celého boxu nicméně proveďte nákup předem.

Objednávky po Praze ale i Čr mají možnost jak klasických online plateb prostřednictvím zabezpečené platební brány, dobírkou, tak převodem na účet.  U osobních odběrů lze zaplatit předem, ale i na místě hotovostí. Platba převodem* Na konci objednávky dostanete shrnutí včetně čísla bankovního účtu kam poslat peníze. Do poznámky uvedete variabilní číslo, což bude číslo vaší objednávky. Vaší objednávku začneme připravovat v momentě , kdy obdržíme vaší platbu. Ohledně jejího doručování vás budeme informovat.

MAGU KOMBUCHA je projektem nově vznikající české Food-Tech skupiny MAGU působící krom potravinářství a výzkumu také médiálním sféře (maguworld.cz) a venture kapitálu.

 

Category: O společnosti

MAGU je česká firma sídlící na Praze 5, kde probíhá zároveň i výroba našeho produktu.

Category: O společnosti

Ano, jsme plně způsobilým potravinářským podnikem, operujícím pod dohledem státní zemědělské potravinářské inspekce. Krom procesu laboratorního šlechtění kombucha kultur procházejí naše finální produkty namátkovým laboratorním testováním pro zajištění odpovídající kontroly nad stálostí našeho produktu.

Category: O společnosti

Nic a všechno. Maguworld.cz je krom jiného, serverem zdravého životního stylu. V MAGU věříme, že zdravý životní styl a vše s ním spojené, je jedním z klíčových parametrů šťastného a spokojeného života. Cílem maguworld.cz je šířit informace potřebné k dosáhnutí této spokojenosti.

Category: O společnosti

Load More